Skuespiller Matthew Perry (54) er død

Matthew Perry, som spilte Chandler Bing i TV-serien Venner for livet, er død. Han ble 54 år gammel.

Matthew Perry var en av hovedrolleinnhaverne i den uhyre populære TV-serien Venner for livet. Foto: Willy Sanjuan / AP / NTB
Matthew Perry var en av hovedrolleinnhaverne i den uhyre populære TV-serien Venner for livet. Foto: Willy Sanjuan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Dødsfallet blir bekreftet av NBC Entertainment, som kringkastet TV-serien, og Warner Bros, som produserte den.

Perry døde i sitt hjem i Los Angeles lørdag ettermiddag lokal tid, skriver de amerikanske mediene Los Angeles Times og TMZ. Det blir meldt at han ble funnet livløs i et boblebad og at livet ikke sto til å redde.

– Vi er sønderknust over bortgangen til vår kjære venn Matthew Perry, skriver Warner Bros i en uttalelse.

Han var med i alle episodene av Venner for livet, eller Friends, som den heter på originalspråket. Perry spilte den sarkastiske, litt usikre og nevrotiske karakteren Chandler Bing. Serien gikk fra 1994 til 2004, og det ble spilt inn 234 episoder.

– Dette er en hjerteskjærende dag, og vi sender kjærlighet til familien hans, til vennene hans og til fansen skriver Warner Bros.

Venner for livet er en av tidenes mest populære TV-serier, og fortsatt fengerden svært mange. Foto: Reed Saxon / AP / NTB
Venner for livet er en av tidenes mest populære TV-serier, og fortsatt fengerden svært mange. Foto: Reed Saxon / AP / NTB Vis mer

Ukjent dødsårsak

Flere amerikanske medier har snakket med ikke-navngitte kilder i politiet som bekrefter dødsfallet. NBC News skriver også at en «representant for skuespilleren» bekrefter bortgangen.

Det er foreløpig ikke kjent hva dødsårsaken er, men representanten som NBC News har snakket med, sier det kan dreie seg om drukning.

Perry ble nominert til en Emmy for rollen i Venner for livet, og ytterligere to nominasjoner for hans opptreden i serien The West Wing.

Han spilte også i flere storfilmer. Blant annet spilte han mot Salma Hayek i Fools Rush og Bruce Willis i The Whole Nine Yards.

Flyttet til Los Angeles som ungdom

I 2021 kom hovedrollebesetningen til Venner for livet sammen for å spille inn en gjenforeningsspesial.

Perry var åpen om sin kamp mot rusavhengighet, som han også slet med under innspillingen av Venner for livet. I hans memoarbok fra 2022 skrev han åpenhjertig om avhengigheten til piller og alkohol.

– Hei, mitt navn er Matthew, selv om du kanskje kjenner med ved et annet navn. Vennene mine kaller meg for Matty. Og jeg skulle egentlig ikke ha vært i live, skriver han i åpningen av boka.

Perry var født i Massachusetts, men vokste opp i Ottawa i Canada med moren sin. Som 15-åring flyttet han til Los Angeles i håp om å oppfylle skuespiller- og komikerdrømmen. Han var 25 år da pilotepisoden av Venner for livet ble innspilt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer