Skudd mot leilighet i Stockholm-bydel for andre natt på rad

Natt til fredag skjøt noen inn et vindu i en leilighet i Farsta strand i Stockholm. Noen timer i forveien gikk det av nok en eksplosjon i byen, den tredje siden tirsdag.

Natt til tirsdag gikk en eksplosjon av ved inngangen til en restaurant i bydelen Södermalm i Stockholm. Det er en av tre eksplosjoner i den svenske hovedstaden denne uka, og politiet setter dem i sammenheng med kriminelle miljøer. Det har også vært flere skyteepisoder. Foto: Maja Suslin / TT / NTB
Natt til tirsdag gikk en eksplosjon av ved inngangen til en restaurant i bydelen Södermalm i Stockholm. Det er en av tre eksplosjoner i den svenske hovedstaden denne uka, og politiet setter dem i sammenheng med kriminelle miljøer. Det har også vært flere skyteepisoder. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Vis mer
Publisert

– Det er skutt inn gjennom et vindu. Det var folk i leiligheten, men ingen er skadd, sier Andreas Dahlin i politiet til TT.

Politiet fikk melding om skytingen 1.43, og lette natt til fredag etter gjerningspersoner. Det er andre natt på rad at det blir skutt mot en leilighet i bydelen.

Flere eksplosjoner

Skytingen følger en rekke eksplosjoner. Torsdag kveld kastet noen en sprengladning inn i en boligblokk i Årsta sør i Stockholm.

Ingen personer er meldt skadd, men det er splintskader i bygget. Ingen er pågrepet etter hendelsen.

Tirsdag gikk det av en eksplosjon ved en restaurant på Nytorget i sentrum av den svenske hovedstaden, mens det onsdag gikk av en eksplosjon i inngangspartiet til en ubebodd bygning i Kista i nordvest.

Kriminelle nettverk

– Det har vært en tendens der nettverkene skremmer hverandre ved å kaste sprengladninger og detonere dem hos hverandre, sier polititalsperson Ola Österling til Sveriges Radio.

Videre sier han til kanalen at politiet har pågrepet ti personer i forbindelse med eksplosjonene, og at de er mistenkt for blant annet allmennfarlig ødeleggelse.

– Det er høy sannsynlighet for at dette på et eller annet vis kan kobles til konfliktene som har resultert i flere eksplosjoner, drapsforsøk og drap, sier Österling til TT.

Politiet utelukker ikke at også de to skyteepisodene I Farsta har kobling til eksplosjonene i byen.

– Selvfølgelig ser vi på det, sier Dahlin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer