Skoler holder stengt: - Frykter Taliban kan gå inn på hvilken som helst skole og ta elever som gisler

Lokale skoler ble tirsdag beordret stengt i frykt for kidnappinger som følge av en pågående gisselsituasjon på en politistasjon i Bannu i Pakistan.

Veier inn til Bannu er stengt, og lokale tjenestemenn har bedt regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB
Veier inn til Bannu er stengt, og lokale tjenestemenn har bedt regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB Vis mer
Publisert

Gisseldramaet er inne i sin tredje dag etter at over 30 Taliban-krigere klarte å bryte seg ut av varetekt og ta flere politimenn som fanger.

– Vi frykter at Taliban kan gå inn på hvilken som helst skole og ta elevene som gisler. Vi tar ingen risiko, og det er derfor vi bestemte oss for å stenge skolene, sier en talsperson for lokale styresmakter.

Taliban-krigerne, som var pågrepet og mistenkt for terrorisme, krever fritt leide til Afghanistan i bytte mot åtte politimenn. Den afghanske grensen ligger drøyt 90 kilometer nordvest fra byen Bannu.

Siden Taliban tok makten i nabolandet Afghanistan i fjor, har angrepene igjen tiltatt i Pakistan. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB
Siden Taliban tok makten i nabolandet Afghanistan i fjor, har angrepene igjen tiltatt i Pakistan. Foto: Muhammad Hasib / AP / NTB Vis mer

Kontorer og veier inn til byen er stengt, og lokale tjenestemenn har bedt regjeringen i Kabul om å hjelpe med løslatelsen av gislene.

Den pakistanske Taliban-bevegelsen, også kalt TTP, er en egen avdeling av Taliban, men med en lignende streng islamistisk ideologi.

Siden Taliban tok makten i nabolandet Afghanistan i fjor, har angrepene igjen tiltatt i Pakistan.

Natt til mandag stormet minst 50 pakistanske Taliban-militanter en politistasjon i Wana – også nær den afghanske grensen og rundt 200 kilometer sør for Bannu. To politimenn ble drept, ifølge lokale myndigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer