Skoleansatt skadd etter angrep i Sverige – 15-åring pågrepet

En mann er brakt til sykehus i Sverige etter å ha blitt angrepet på en skole i Eslöv. En elev er pågrepet etter en aksjon der politiet løsnet skudd.

En person er skadd på en ungdomsskole skole i Eslöv i Skåne, og en elev er pågrepet utenfor skolen. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB
En person er skadd på en ungdomsskole skole i Eslöv i Skåne, og en elev er pågrepet utenfor skolen. Foto: Johan Nilsson/TT NYHETSBYRÅN / NTB Vis mer
Publisert

– Det var en 45 år gammel ansatt ved skolen som ble angrepet. Han er ført til sykehuset og opereres nå, men vi har ikke nærmere opplysninger om skadeomfanget, sier politiets pressekontakt Eva-Gun Westford.

Politiet sier gjerningsmannen ble pågrepet utenfor skolen. Den pågrepne er en 15 år gammel elev. Westford sier situasjonen var uoversiktlig. Politiet skal ha løsnet skudd.

– Store politistyrker var på plass etter kort tid, sier hun

Skolebygningen som var åsted for hendelsen, er sperret av. Ingen elever er skadd, skriver Eslöv kommune på sine hjemmesider, der det også heter at meldingen om angrepet kom klokka 8.41. Politi og redningstjeneste var raskt på stedet.

– Skolen ble stengt ned umiddelbart. Alle elever er samlet i idrettshallen og tas hånd om av profesjonelt personell, skriver Skåne-kommunen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer