Skoleansatt overgrepssiktet i Bergen – kan være flere fornærmede

En skoleansatt i Bergen ble før helgen pågrepet og siktet for overgrep mot barn under 14 år. Politiet sier at det kan være flere fornærmede.

En mann ble lørdag varetektsfengslet i fire uker etter å ha blitt pågrepet og siktet for overgrep mot barn under 14 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En mann ble lørdag varetektsfengslet i fire uker etter å ha blitt pågrepet og siktet for overgrep mot barn under 14 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Saken har høy prioritet hos politiet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

De opplyser at det gjennom etterforskningen har kommet fram opplysninger om flere mulige fornærmede.

– Vi ønsker ikke å gå ut med hvor mange fornærmede det per nå er snakk om, skriver politiet.

Skal ha skjedd på skolens område

Det var torsdag 30. september at politiet fikk melding om at en elev var utsatt for et mulig seksuelt overgrep av en ansatt ved en skole i Bergen. Ifølge politiet skal overgrepet ha skjedd på skolens område.

Samme dag ble en ansatt ved skolen pågrepet og siktet. Mannen ble lørdag i Hordaland tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for flere forhold, blant annet voldtekt av barn under 14 år.

Ifølge mannens forsvarer, Einar Råen, erkjenner mannen det han er siktet for og samtykker til varetektsfengslingen.

Ansatte og foresatte orientert

Politiet opplyser at de har avhørt flere personer og vil fortsette med det i tiden som kommer.

– Parallelt med dette jobber de med gjennomgang av elektroniske spor og gjør andre undersøkelser, uten at vi per nå kan gå nærmere inn på detaljene i den videre etterforskningen.

Ansatte og foresatte ved skolen ble søndag orientert om saken, og politiet deltok på skolens møter med kollegaer og senere i et møte for foreldre/foresatte i trinnet mannen underviste.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer