Skogbrannfare

Skogbrannfaren øker over hele landet

Med unntak fra Nord-Norge og Trøndelag øker skogbrannfaren over hele landet. Enkelte steder i flere fylker er brannfaren ansett som stor.

Faren for skogbrann øker over hele landet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Faren for skogbrann øker over hele landet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Meteorologisk institutt har utstedt varsel om stor skogbrannfare enkelte steder i både Oslo, Vestfold, Aust-Agder og Møre og Romsdal.

I Møre og Romsdal er det spesielt Sunndalsøra i Sunndal kommune og Nørvevika i Ålesund der brannfaren ansees som stor de kommende tre dagene. I Ørskog kommune er brannfaren kategorisert på gult nivå, det nest høyeste.

I Aust-Agder er det spesielt Gjerstad i Gjerstad kommune som er utsatt. De to nærmeste dagene er skogbrannfaren på gult nivå, mens det på fredag er meldt fare på oransje nivå, som betyr stor fare og som er det høyeste farenivået.

Den samme utviklingen finner vi i Sande og Sandefjord kommuner i Vestfold og på Bygdøy i Oslo.

Også i Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Telemark, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane er det meldt om nest høyeste farenivå de nærmeste dagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer