Skogbrannene i Canada: – Endelig et glimt av håp

Brannfolkene som kjemper mot de verste skogbrannene som har rammet Canada, gjør fremskritt i kampen mot flammene i British Columbia.

Flammene herjer i åssiden i West Kelowna i British Columbia fredag. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB
Flammene herjer i åssiden i West Kelowna i British Columbia fredag. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er positive nyheter etter en sommer med historisk omfattende branner. Det er nå framgang i noen områder, mens brannene fortsatt raser og tvinger nye tusener av folk på flukt andre steder.

– Det er endelig et glimt av håp, sier brannsjef Jason Broland i West Kelowna.

Han forteller om fremgang i Lake Okanagan-regionen, et populært mål for sommerturister. Været bidrar til at det blir lettere å slukke flammene. Til sammen er rundt 35.000 evakuert i British Columbia.

Det er fortsatt ikke kontroll over flammene. Broland erkjenner også at mange som har flyktet, ikke har noe hjem å komme tilbake til.

Samtidig fortsetter flammene å true byen Yellowknife, hovedstaden i Northwest Territories. Brannene er fortsatt rundt 15 kilometer unna byen, som er blitt evakuert.

Også her melder brannmannskapene om god effekt av innsatsen fra brannhelikoptre. Samtidig arbeider myndighetene med å opprette en branngate rundt byen.

– Vi er fortsatt ikke ute av faresonen siden mange faktorer kan endre brannene raskt, opplyser myndighetene i Yellowknife.

Det har vært rekordmange skogbranner i Canada i år. Til sammen har det vært mer enn 5.700 og mer enn 137.000 kvadratkilometer er brent ned.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer