Skogbrannen på Sotra under kontroll

Det brenner ikke lenger i terrenget på Sotra. Det har vært et par mindre branntilløp natt til fredag som brannmannskapene har slått ned, opplyser politiet.

Rundt 500 personer er evakuert etter brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB
Rundt 500 personer er evakuert etter brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Det har blusset opp her og der et par ganger, men det har brannmannskapene tatt seg av. Det brenner ikke noen steder på morgenkvisten fredag, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB tidlig fredag morgen.

De første meldingene om brannen kom ved 12-tiden torsdag, og store styrker rykket ut. Rundt 150 brannmannskaper fra ti brannstasjoner har deltatt i slokkearbeidet sammen med Sivilforsvaret.

– Nødetatene har vært til stede i området i natt. Politiet har bistått med å sperre av områder, sikre verdier og håndtere evakuerte. I løpet av morgentimene fredag blir det rullering av mannskap og det vil også bli satt inn helikopter, sier Hausvik.

Det begynte først å brenne i den tørre lyngvegetasjonen ved Fjæreidepollen på Sotra. Deretter spredte brannen seg i stor fart nordover, blant annet til Dalaskjenet, der et hus begynte å brenne, før den blusset opp i Kårtveitpollen noen kilometer lenger nord. I alt er to hus tatt av flammene.

Vel 500 personer fra flere bebygde områder i nærheten er evakuert.

Politiet melder fredag morgen at de ønsker tips fra publikum som kan bidra til å avdekke brannårsaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer