Skogbrannen på Sotra under kontroll

Det brenner ikke lenger i terrenget på Sotra. Det har vært et par mindre branntilløp natt til fredag som brannmannskapene har slått ned, opplyser politiet.

Rundt 500 personer er evakuert etter brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB
Rundt 500 personer er evakuert etter brannen i vegetasjonen på Sotra i Øygarden kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Det har blusset opp her og der et par ganger, men det har brannmannskapene tatt seg av. Det brenner ikke noen steder på morgenkvisten fredag, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB tidlig fredag morgen.

De første meldingene om brannen kom ved 12-tiden torsdag, og store styrker rykket ut. Rundt 150 brannmannskaper fra ti brannstasjoner har deltatt i slokkearbeidet sammen med Sivilforsvaret.

– Nødetatene har vært til stede i området i natt. Politiet har bistått med å sperre av områder, sikre verdier og håndtere evakuerte. I løpet av morgentimene fredag blir det rullering av mannskap og det vil også bli satt inn helikopter, sier Hausvik.

Det begynte først å brenne i den tørre lyngvegetasjonen ved Fjæreidepollen på Sotra. Deretter spredte brannen seg i stor fart nordover, blant annet til Dalaskjenet, der et hus begynte å brenne, før den blusset opp i Kårtveitpollen noen kilometer lenger nord. I alt er to hus tatt av flammene.

Vel 500 personer fra flere bebygde områder i nærheten er evakuert.

Politiet melder fredag morgen at de ønsker tips fra publikum som kan bidra til å avdekke brannårsaken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer