Et brannslokningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Et brannslokningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

USA:

Skogbrann sprer seg i utkanten av Los Angeles

Brannmannskapene har ennå ikke fått kontroll over den store skogbrannen i utkanten av Los Angeles. Sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt.

Publisert

Lørdag kjempet store brannmannskaper mot flammene som har svidd av et mer enn 32 kvadratkilometer stort område i San Fernando Valley nordvest i Los Angeles.

Om lag 1.000 brannfolk og flere helikoptre og fly bidrar i slokningsarbeidet.

Brannen startet torsdag og kom raskt ut av kontroll. Fredag ble 100.000 mennesker beordret til å evakuere hjemmene sine, og lørdag opplyser myndighetene at de aller fleste har fulgt ordren.

– At folk har etterkommet evakueringsvarslene har stor betydning. Det gjør at brannmannskapene kan komme uhindret fram og beskytte eiendommer, sier Dave Richardson, visebrannsjef i Los Angeles.

Likevel er det noen få innbyggere som nekter å forlate hjemmene sine og som bruker hageslangene sine til å forsøke å hindre at det tar fyr i husene deres, opplyser tjenestemenn.

Minst 31 bolighus har brent enten helt ned eller fått store skader. Kun én person er så langt bekreftet omkommet. Det er en mann i 50-årene som fikk hjerteinfarkt mens han strevde med å redde huset sitt, ifølge det lokale brannvesenet.

Det er svært tørt i området, og sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt, og en talsmann for brannvesenet sier det trolig vil ta flere dager å få den under kontroll.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.