Skogbrann i Halden – spredningsfaren er avgrenset

Et 150 mål stort skogområde brenner i nærheten av et hyttefelt på Kornsjø i Halden. Spredningsfaren er nå ikke så stor, opplyser brannvesenet.

Det brenner i skogen mellom Enningdalen og Kornsjø ved svenskegrensen sør for Halden. Foto: Skogbrann Helikopter / NTB.
Det brenner i skogen mellom Enningdalen og Kornsjø ved svenskegrensen sør for Halden. Foto: Skogbrann Helikopter / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det brenner fortsatt i området, samtidig har vi fått tilbakemelding på at det ikke er noen stor spredningsfare og brannen er begrenset til nærmere 150 mål, sier vaktleder Ole-Martin Isebakke ved øst 110-sentralen til NTB i 16.45-tiden.

Det er en del vind i området, som kan føre til at brannen blusser opp igjen. Isebakke er usikker på hvor stort mannskap som er involvert i slukkingen, men at det er stabilt antall personer som bidrar.

– Vi har en pågående skogbrann i området Fjellet, som ligger langs Skauskrokveien, mellom Enningdalen og Kornsjø/Prestebakke. Det er et hyttefelt i området, sa brannsjef Ole Christian Torgalsbøen til Halden Arbeiderblad tidligere på dagen.

– Vi må tilbake til 2018 for å finne en brann av samme størrelse, la han til.

Ved 15-tiden sa Torgalsbøen at de nå gjør det de kan for å begrense de materielle skadene.

– Det er berget åtte hytter med nød og neppe. Vi har vært nødt til å fjerne rekkverk fra verandaer for å hindre at brannen når hyttene, sier han.

Brannsjefen sier videre at det er 20 hytter i brannområdet.

Ifølge avisa skal flammene stedvis ha vært opp mot ti meter høye. Halden brannvesen har fått bistand fra mannskaper fra Ed brannstasjon i Sverige. I tillegg deltar brannhelikopter i slukningsarbeidet. Sivilforsvaret er også involvert.

(©NTB)

Mer om