Annonse

Dyre Nike-sko

Sko solgt til rekordsum i New York

Et 47 år gammelt par Nike-sko har blitt solgt for nesten 3,8 millioner kroner på en auksjon i New York. Det er trolig verdens dyreste solgte sko.

«Måneskoene» er designet av Nikes medstifter Bill Bowerman. Han brukte konas vaffeljern som inspirasjon da han designet skosålen, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: AP / NTB scanpix
«Måneskoene» er designet av Nikes medstifter Bill Bowerman. Han brukte konas vaffeljern som inspirasjon da han designet skosålen, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Nikes «månesko» fra 1972 ble solgt for 437.500 dollar tirsdag og slo den forrige auksjonsrekorden for et par sko ned i støvlene, melder auksjonshuset Sotheby's.

Skoene ble opprinnelig laget til løpere som skulle kvalifisere seg til OL for 47 år siden. Ifølge Sotheby's ble det bare produsert tolv par den gang.

Den forrige auksjonsrekorden for var for et par Converse, brukt av Michael Jordan i basketball-finalen i OL i 1984. Disse ble solgt for rundt 190.000 dollar i 2017, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner ut fra dagens kronekurs.

Nike-skoene ble solgt for en lagt høyere sum enn det auksjonshuset spådde på forhånd. De hadde estimert at de kunne få 160.000 dollar.

Vinneren av auksjonen var den canadiske gründeren Miles Nadal.

– Jeg er henrykt over å ha kjøpt de ikoniske Nike «måneskoene», et av de sjeldneste parene joggesko som noensinne er blitt produsert. To ekte historiske gjenstander fra sportshistorien og popkulturen, sier Nadal i en uttalelse.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder