Skjerpet beredskap ved seks helseforetak i sørøst – coronainnlagte firedoblet på én måned

Seks av ti helseforetak i Helse sør-øst har oppjustert beredskapen til gult etter flere coronainnlagte. I regionen er de innlagte nær firedoblet på én måned.

Tallet på coronapasienter i Helse sør-øst er firedoblet på én måned. Her er akuttmottaket til Akershus universitetssykehus (Ahus). Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tallet på coronapasienter i Helse sør-øst er firedoblet på én måned. Her er akuttmottaket til Akershus universitetssykehus (Ahus). Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har tallet på koronapasienter økt kraftig i Helse sør-øst, som er helseregionen med desidert flest av de 226 koronainnlagte her til lands.

17. februar var det 52 koronapasienter på sykehusene i regionen. Onsdag 17. mars er det 199 koronapasienter – nær en firedobling. På det meste våren 2020 var det 245 koronapasienter i Helse sør-øst.

Tallet på intensivpasienter har også steget kraftig den siste tiden i regionen – fra 14 17. februar til 49 i dag. 30 av disse får respiratorbehandling, mens det var elleve respiratorpasienter for en måned siden.

Oppjustert beredskap

Samtidig meldes det onsdag om smitterekorder både nasjonalt og i Oslo, og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa tidligere denne uka at ting kan tyde på at de muterte virusvariantene kan gi litt mer alvorlig sykdom og dermed flere innleggelser.

På grunn av et økende antall koronapasienter og for å forberede seg på å kunne ta imot flere, oppjusterte Oslo universitetssykehus, Sykehuset i Vestfold og Bærum sykehus i Vestre Viken beredskapen til gult nivå tirsdag.

Det er første gang siden 20. april i fjor at Bærum sykehus, som tirsdag hadde 20 koronapasienter, har gul beredskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer