Angela Merkel

Skjelven Merkel vekker oppsikt

Tysklands statsminister Angela Merkel så ut som hun kunne være nær ved et illebefinnende i Berlin tirsdag.

Tysklands statsminister Angela Merkel begynte å skjelve mens hun og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hørte et militærorkester spille landenes nasjonalsanger. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel begynte å skjelve mens hun og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hørte et militærorkester spille landenes nasjonalsanger. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Merkel (64) begynte å skjelve mens hun hørte på et militærorkester utendørs i varmt vær sammen med Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj. Hendelsen ble fanget opp på video og plukket opp av både Bild og flere andre tyske medier, i tillegg til flere internasjonale nyhetsbyråer.

Kort etter virket det som om hun var kommet til hektene igjen, og hun antydet at hendelsen skyldtes dehydrering.

– Jeg har drukket minst tre glass vann, som jeg åpenbart trengte, så nå er jeg i fin form, sa hun på en pressekonferanse sammen med Zelenskyj.

Den ukrainske presidenten, som opprinnelig er komiker, smilte og sa at han selvsagt ville ha kommet henne til unnsetning dersom det hadde vært nødvendig.

– Hun sto ved siden av meg og var fullstendig trygg, spøkte han.

Også ved noen anledninger tidligere er Merkel, som fyller 65 år neste måned, blitt rammet av skjelving som er blitt forklart med dehydrering i varmt vær.

Zelenskyj kom tirsdag til Berlin på sitt første besøk som ukrainsk president. I samtalene med Merkel var den væpnede konflikten i Øst-Ukraina et av temaene.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer