Skiskytter-VM: Smitte påvist kort tid før første renn

En person i støtteapparatet til Østerrikes landslag har testet positivt for koronaviruset rett i forkant av VM i skiskyting i Slovenia.

Det er gjort 770 koronatester i dagene før skiskytter-VM i Slovenia. Tre svar kom tilbake som positive. Her er et av utøverhotellene i Pokljuka. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB
Det er gjort 770 koronatester i dagene før skiskytter-VM i Slovenia. Tre svar kom tilbake som positive. Her er et av utøverhotellene i Pokljuka. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Vis mer
Publisert

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyser om tilfellet i en pressemelding. Også to medieansatte har fått påvist koronasmitte.

Alle tre er satt i isolasjon. Det pågår smittesporing for å få klarlagt nærkontakter og mulig spredning av viruset.

Ifølge IBU er det så langt denne uken gjort 770 PCR-tester i slovenske Pokljuka. Der skal det være tolv VM-øvelser mellom 10. og 21. februar.

Totalt er det blitt utført 9800 koronatester knyttet til vinterens verdenscuprenn i skiskyting. 45 av dem kom tilbake som positive.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer