Skisenter må betale millionbeløp etter dødsulykke

Skistar, som driver Hemsedal skisenter, er dømt for grov uaktsomhet etter en dødsulykke. Selskapet må betale 5,4 millioner kroner i bot og erstatning.

Retten opprettholder foretaksstraffen på fem millioner kroner etter dødsulykken i Hemsedal for tre år siden. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
Retten opprettholder foretaksstraffen på fem millioner kroner etter dødsulykken i Hemsedal for tre år siden. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

En kvinne døde etter å ha kjørt inn en trafostasjon da hun sto på ski i Tottenløypa i mars 2019.

Skistar aksepterte ikke foretaksstraffen på 5 millioner kroner, og saken havnet i retten. Nå har flertallet i Buskerud tingrett kommet fram til at selskapet hadde opptrådt grovt uaktsomt, skriver Hallingdølen. Boten blir stående. I tillegg må Skistar betale 382.250 kroner i erstatning og oppreisning til kvinnens etterlatte.

Retten mener kvinnen ikke var uforsiktig og at det var for dårlig sikring på stedet der ulykken skjedde. Mindretallet i retten – en av de to meddommerne – mener det ikke forelå noen uaktsomhet.

Forsvarerne anbefaler at Skistar anker dommen. Det er styret i selskapet som skal ta denne beslutningen.

– Dette er en dissensdom, der vi er enige med mindretallet. På vesentlige punkter er dommen også nokså tynn, og det er objektive fakta som er referert feil, sier advokat Anders Morten Brosveet, en av Skistars forsvarere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer