Skipseier: Kan bli ekstremt vanskelig å få løs skip i Suezkanal

Det kan bli ekstremt vanskelig å få løs konteinerskipet som har grunnstøtt i Suezkanalen, opplyser det japanske selskapet som eier skipet.

Fartøyet hadde torsdag morgen sittet fast i Suezkanalen i omtrent et døgn. Arbeidet med å få et av verdens største konteinerskip av grunn i Suezkanalen pågår fortsatt, men det kan ta flere dager før trafikken går som normalt igjen. Foto: AP / NTB
Fartøyet hadde torsdag morgen sittet fast i Suezkanalen i omtrent et døgn. Arbeidet med å få et av verdens største konteinerskip av grunn i Suezkanalen pågår fortsatt, men det kan ta flere dager før trafikken går som normalt igjen. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet Shoei Kisen Kaisha sier at det står overfor «ekstreme problemer» i forsøket på å få skipet flytende igjen.

Selskapet leier ut skipet til rederiet Evergreen.

Tidligere torsdag beklaget den japanske eieren at fartøyet har skapt problemer for andre skip. Shoi Kisen skriver på sine nettsider at de blant annet jobber med lokale myndigheter for å få løs skipet, men at det er en veldig vanskelig operasjon.

Verken høyvann, graving eller slepebåter hadde greid å dytte fartøyet ut av kanalen torsdag morgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer