Skiforbundet og Klæbo trekker VM-anken: – Vil ikke bli oppfattet som en sytende skiløper

Norges Skiforbund trekker anken etter VM-dramaet på femmila i Oberstdorf etter at Johannes Høsflot Klæbo har bedt om at saken legges død.

Johannes Høsflot Klæbo etter en dramatisk innspurt med stavbrekk under langrenn 50 km for menn under VM på ski 2021 i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Lise Åserud/NTB
Johannes Høsflot Klæbo etter en dramatisk innspurt med stavbrekk under langrenn 50 km for menn under VM på ski 2021 i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter forbundet i en pressemelding onsdag kveld. Kort tid i forveien opplyste Klæbo i en epost sendt til NTB og andre medier at han ønsket at anken skulle trekkes.

«Johannes har nettopp bedt om at Norges Skiforbund dropper anken mot FIS», het det i meldingen fra pappa Haakon Klæbo.

Langrennsledelsen opplyser at den har full forståelse for stjerneløperens valg.

– Vi har hele tiden vært bevisste på at det er argumenter både for og imot at Norge burde anke diskvalifiseringen av Johannes etter femmila i VM. Derfor støtter vi Johannes, og kontaktet umiddelbart FIS da han fortalte om sitt ønske i dag, sier langrennssjef Espen Bjervig i en uttalelse.

Vil ikke syte

I meldingen fra Klæbo-leiren heter det at livet er for kort til å dvele for lenge med nedturer. Derfor ønsker man nå å sette strek for femmilsepisoden.

– Jeg føler at det blir feil å fortsette denne prosessen. Jeg ønsker å tenke positivt – samt legge dette bak meg. Jeg vil ikke bli oppfattet som en sytende skiløper, sier Klæbo.

Han understreker videre at han har vært langt nede etter diskvalifikasjonen i Oberstdorf søndag, men at han nå vil rette fokus mot skirenn og ikke jurymøter og advokatarbeid. 24-åringen takker alle som har bidratt til arbeidet rundt anken, blant annet et advokatfirma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer