Skiforbundet med brev til helsetoppene: Krever åpning av skiidretten fra torsdag

Norges Skiforbund ber i et åpent brev Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefale full åpning av skisporten lokalt og regionalt denne uken.

Skipresident Erik Røste ber helsetoppene ta grep. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Skipresident Erik Røste ber helsetoppene ta grep. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NTB har fått tilgang til brevet som ble sendt til helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg mandag.

Under tittelen «Når snøen smelter er det for sent» skriver skiforbundet at smittevernrestriksjonen som i øyeblikket er gjort gjeldende for norsk skisport oppleves som ulogiske og uforholdsmessige.

Skipresident Erik Røste og generalsekretær Ingvild Bretten Berg hevder i tillegg at det snart er for sent «å snu en bristende logikk som våre 1150 skiklubber har opplevd siden 20. januar».

Tungtveiende argumenter

Skitoppene henviser til at skisesongen raskt nærmer seg slutten, og at muligheten til å konkurrere således er begrenset til den neste halvannen måneden.

«Skiidretten driver aktivitet som i sin natur innebærer avstand, er utendørs og uten kontakt. Dette gjelder i alle skigrener og for alle aldersgrupper», skriver Røste og Bretten Berg.

Videre henviser de til at skimiljøet har etterkommet tiltak og restriksjoner under hele pandemien. En rekke arrangementer har vært gjennomført innenfor ulike grener.

Skiforbundet mener at det i lys av dette foreligger tungtveiende argumenter for å gjenoppta konkurranseaktiviteten uten at det medfører stor smitterisiko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer