Skiforbundet: Bråthens kommunikasjonsform og atferd er uakseptabel

Styret i Norges Skiforbund støtter generalsekretær Ingvild Bretten Berg og hoppkomiteens avgjørelse om ikke å forlenge avtalen med hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Clas Brede Bråthen. ( Foto: Lise Åserud / NTB)
Clas Brede Bråthen. ( Foto: Lise Åserud / NTB) Vis mer
Publisert

I en pressemelding torsdag ettermiddag signert styret i Norges Skiforbund, opplyser styret at saken mellom Bråthen og Skiforbundet gjør det «nødvendig at styret involverer seg».

– Skistyret har over tid vært kjent med samarbeidsutfordringer mellom Clas Brede Bråthen, hoppkomiteen og fagmiljøer i Skiforbundet. Styret har de siste dagene fått en grundig saksgjennomgang av generalsekretæren, leder av hoppkomiteen og Skiforbundets eksterne advokat. Der fremkommer det at Bråthen over lang tid har hatt en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd, som har skapt uro, utrygghet og en uholdbar situasjon både internt og overfor viktige interessenter eksternt, skriver styret.

I slutten av pressemelding uttrykket styret enstemmig tillit og støtte til generalsekretæren og hoppkomiteen om at Bråthens kontrakt ikke bør forlenges.

– Han har bidratt til svært gode sportslige resultater, men hans atferd over tid og manglende vilje til å justere denne i tråd med våre rimelige forventninger, gjør at Skiforbundet ikke kan forlenge samarbeidet, heter det i pressemeldingen.

Bråthen har hatt jobben som hoppsjef i 17 år, men tidligere denne uken ble det kjent at toppledelsen i Norges Skiforbund ikke ønsker å forlenge kontrakten. Flere i hoppmiljøet har reagert kraftig på det og støttet 52-åringen.

Skiforbundet understreker i pressemeldingen at det ikke er Bråthens meninger, men hans kommunikasjonsform og atferd som er uakseptabel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer