Ski-VM 2025 til Trondheim

Etter seks års innsats ble Trondheim tildelt ski-VM 2025 av Det internasjonale skiforbundet (FIS) lørdag.

Prosjektleder Guri Knotten (i midten) under et arrangement der Trondheim blir tildelt VM på ski 2025. Foto: Martin Riseth / Riseth Sport Media / NTB
Prosjektleder Guri Knotten (i midten) under et arrangement der Trondheim blir tildelt VM på ski 2025. Foto: Martin Riseth / Riseth Sport Media / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim arrangerte også ski-VM i 1997. Sist gang mesterskapet var arrangert i Norge var i 2011 med Oslo som arrangør.

Bekreftelsen ble meddelt av FIS-president Gian-Franco Kasper.

– Gratulerer Trondheim! sa Kasper lørdag.

– Takk for tilliten, sa Trondheims ordfører Rita Ottervik i sendingen til FIS.

Denne gangen var Trondheim alene på søkerlisten, og tildelingen var mer eller mindre en ren formalitet. Trondheim skulle ha blitt tildelt mesterskapet på kongressmøtet i vår, men koronapandemien gjorde at FIS-kongressen ble utsatt til 4. oktober og deretter til 5. juni 2021.

Første tanker

De første tankene om et VM kom på skissebordet i 2009, og høsten 2014 signaliserte Trondheim kommune at de ville søke om ski-VM i 2021. Guri Knotten ble ansatt som prosjektleder, mens ordfører Rita Ottervik ble leder i søkerkomiteen. 1. mai 2015 ble Trondheim offisielt lansert som søkerkandidat av Norges Skiforbund.

Men Trondheim lyktes ikke sitt første forsøk. 1. juni 2016 vant tyske Oberstdorf avstemningen om å få mesterskapet i 2021. Byen helt sør i Tyskland nedkjempet også slovenske Planica på veien.

I oktober 2017 var det klart at Trondheim og Planica ville kjempe om å få arrangere ski-VM i 2023, og 17. mai 2018 var det klart for avstemningen på FIS-kongressen. Der vant Planica ganske klart mot Trondheim.

Champagne

Trønderne var bestemte på ikke å gi seg, og den tredje gangen var det klart at de ville lykkes. Ingen motkandidat kom på banen, og lørdag falt den endelig avgjørelsen om at ski-VM 2025 arrangeres i Granåsen.

Da kunne også champagnen sprettes under et arrangement i Trondheim. Der var representanter for dem som har deltatt i søknadsarbeidet samlet, sammen med gamle skilter, VM-håp, politikere, idrettspolitikere, næringslivsaktører, arrangører og ildsjeler.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer