Skatteetaten til Aftenposten: Sa aldri at Ropstad skulle slippe skatt

Skatteetaten sier at dersom de hadde fått riktige opplysninger fra Statsministerens kontor (SMK), ville de gitt et annet svar på spørsmål om skatt på Kjell Ingolf Ropstads statsrådsbolig.

Skatteetaten mener de aldri har hevdet at Kjell Ingolf Ropstad skulle slippe å betale skatt på statsrådboligen. Foto: Lise Åserud / NTB
Skatteetaten mener de aldri har hevdet at Kjell Ingolf Ropstad skulle slippe å betale skatt på statsrådboligen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– I henvendelsen fra SMK ble det opplyst som en forutsetning at det var utgifter til bolig på hjemstedet. Dette vilkåret ble derfor ikke nærmere problematisert i svarbrevet, sier seksjonssjef Lene Marie Ringså i juridisk avdeling i Skatteetaten til Aftenposten.

Hun sier at det ikke er riktig at Skatteetaten i svaret til SMK høsten 2020 svarte at pendlere uten utgifter til boligen på hjemstedet slipper å betale skatt av fri bolig fra arbeidsgiver.

Det var i oktober 2020 at SMK ba Skatteetaten klargjøre om Ropstad skulle betale skatt av fordelen av statsrådboligen sin. I henvendelsen beskrev SMK blant annet at statsråden "betaler husleie til foreldrene", men det har han nylig erkjent at han ikke gjorde.

Ringså sier at det ble presisert i uttalelsen fra etaten at pendlerboligen må innebære en merkostnad for arbeidstakeren, og at den som disponerer boligen, må være i en merkostnadssituasjon. I det ligger at man må disponere bolig på hjemstedet og ha utgifter til denne.

Kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor sa fredag at SMK hadde fått muntlig opplyst av statsråd Ropstad at han i 2020 hadde begynt å betale utgifter hos foreldrene da de sendte henvendelsen til Skatteetaten.

Aftenposten opplyser at verken Statsministerens kontor eller Kjell Ingolf Ropstad har besvart deres henvendelser i denne saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer