Skatteetaten åpner for tilbakevirkende kryptovalutaoppføring

Skatteetaten minner om at folk kan føre opp kryptovalutaverdier inntil tre år tilbake i tid, uten at de risikerer straff.

Inngangen til Skatteetaten i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Inngangen til Skatteetaten i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Bakgrunnen er at rundt 750 nordmenn har mistet penger i det store tyveriet i dataspillet Axie Infinity, ifølge Økokrims anslag. Økokrim ønsker å komme i kontakt med personer i Norge, samt norske statsborgere bosatt i utlandet som ble rammet av tyveriet.

Skatteetaten skriver i en pressemelding at de er kjent med at mange er usikre på konsekvensen av å ta kontakt med Økokrim hvis de ikke har oppgitt verdiene i skattemeldingen tidligere.

– Hvis du i etterkant av innleveringsfristen 30. april oppdager feil eller mangler i opplysningene du selv fylte ut eller godkjente i skattemeldingen, må du korrigere opplysningene, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Dette kan man gjøre når som helst inntil tre år tilbake i tid uten at man risikerer straff. I tillegg kan dette bidra til at man slipper tilleggsskatt, med mindre Skatteetaten har satt i verk kontrolltiltak.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer