Skarp kritikk til bruken av en jødestjerne i FN i Israel

Lederen for holocaustsenteret i Jerusalem er sterkt kritisk til at Israels FN-ambassadør hadde på seg en gul jødestjerne da han talte i FNs sikkerhetsråd.

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan med en gul davidsstjerne der det står «Aldri mer». Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB
Israels FN-ambassadør Gilad Erdan med en gul davidsstjerne der det står «Aldri mer». Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Dani Dayan mener at bruken vanærer både holocaust-ofre og Israel, ifølge den israelske avisa Haaretz.

– Det gule merket symboliserer det jødiske folkets hjelpeløshet og det at jødene var prisgitt andres nåde. I dag har vi en uavhengig stat og en sterk hær. Vi er herrer over vår egen skjebne. I dag skal vi bære et blått og hvitt flagg, ikke en gul stjerne, sier Dayan, som leder holocaustsenteret Yad Vashem.

Da FN-ambassadøren Gilad Erdan talte i FNs sikkerhetsråd mandag, brukte han den gule davidsstjernen til å minnes ofrene for Hamas-angrepet 7. oktober, samtidig som han forsvarte Israels krigføring på Gazastripen.

Under annen verdenskrig tvang nazistene jøder til å bære dette symbolet. 6 millioner jøder ble ofre for nazistenes folkemord.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer