Illustrasjonsfoto: Webkamera/Statens vegvesen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Webkamera/Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer

Skapte store trafikkproblemer: Vogntogsjåfør utvist fra Norge

Fikk kjøreforbud. Dagen etter fikk politiet en ny melding.

Publisert

Mannen ble først stanset 29. januar ved Bjørnfjell overgangssted. Han fikk da pålegg om å kjøre med kjetting på to av dekkene bak på hengeren. Vogntoget ble ilagt kjøreforbud inntil feilene var utbedret.

Dagen etter fikk politiet i Nordland melding om et vogntog som skapte store trafikkproblemer ved Lødingen. Det viste seg at det var den samme russiske sjåføren som hadde kjørt videre til tross for forbudet. Sjåføren ble ilagt et forelegg på 11.000 kroner for dette.

I tillegg undersøkte politidistriktets operative utlendingsenhet mannens ID-papirer. Det ble da klart at mannens visum ikke lenger var gyldig. Mannen hadde vært i Norge og Schengen ulovlig i 34 dager.

Sist fredag ble mannen derfor satt på et fly tilbake til Russland og utvist fra Norge i en periode på to år, opplyser Nordland politidistrikt.

Vogntoget må hentes av det russiske firmaet for egen regning.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.