Secret Service:

Skal ha slettet tekstmeldinger fra Kongress-stormingen

Secret Service-agenter slettet tekstmeldinger de sendte og mottok i tiden rundt Kongress-stormingen 6. januar i fjor, ifølge amerikanske tilsynsmyndigheter.

En secret service-agent står vakt mens daværende president Donald Trumps kortesje ankommer Det hvite hus. Secret service beskyldes for å ha slettet tekstmeldinger som ble sendt og mottatt under stormingen av Kongressen. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
En secret service-agent står vakt mens daværende president Donald Trumps kortesje ankommer Det hvite hus. Secret service beskyldes for å ha slettet tekstmeldinger som ble sendt og mottatt under stormingen av Kongressen. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overinspektøren i departementet for innenlands sikkerhet skriver i et brev nyhetsbyrået AP har fått tilgang til at meldinger fra 5. og 6. januar ble slettet i forbindelse med utskiftning av enheter.

Slettingen skjedde angivelig etter at overinspektøren ba om en utskrift av kommunikasjonen mellom Secret Service-agentene som del av etterforskningen av angrepet på Kongressen.

Sendt til Kongressen

I tillegg skal personal fra departementet ha fått beskjed om at de ikke kunne overlevere dokumenter til overinspektøren, og at alle slike dokumenter først måtte gjennomgås av departementets advokater.

– Denne gjennomgangen førte til flere ukers forsinkelser før overinspektøren fikk tak i dokumentene og skapte forvirring om hvorvidt alle dokumenter var overlevert, heter det i brevet, som er datert onsdag og sendt til ledere i komiteene for innenlands sikkerhet i Kongressen.

Avviser påstandene

Secret Service avviser påstandene i brevet som usanne.

– Antydningen om at Secret Service på uærlig vis slettet tekstmeldinger etter en forespørsel, er usann. Faktisk har Secret Service samarbeidet fullt og helt med overinspektøren på alle måter – om det er snakk om intervjuer, dokumenter, eposter eller tekstmeldinger, sier talsmann Anthony Guglielmi.

Overinspektøren etterspurte meldingene først 26. februar, da overflyttingen til nye enheter var «godt i gang», ifølge Guglielmi.

– Secret Service informerte overinspektøren om at data fra visse telefoner hadde gått tapt, men bekreftet at ingen av tekstmeldingene overinspektøren ba om hadde blitt borte i overføringen, sier han.

Den angivelige slettingen av meldingene vil trolig være interessant for 6. januar-komiteen.

Den har rettet søkelyset mot Secret Service etter at Cassidy Hutchinson, tidligere rådgiver i Det hvite hus, fortalte hvordan Donald Trump skal ha havnet i klinsj med dem 6. januar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer