Skal ha nektet å møte til høring - komiteen tar uvanlig grep

Amerikanske senatorer krever at X-eier Elon Musk og sjefene i Discord og Snapchat forklarer seg i en høring om seksuelle overgrep mot barn i sosiale medier.

Elon Musk, eier av X, tidligere Twitter, er blant dem som er innkalt til høring i Senatet i desember om overgrep mot barn i sosiale medier. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Elon Musk, eier av X, tidligere Twitter, er blant dem som er innkalt til høring i Senatet i desember om overgrep mot barn i sosiale medier. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Høringen i Senatets justiskomité finner sted 6. desember.

Komitéleder Dick Durbin sier høringen vil gi komitémedlemmene mulighet til å presse topplederne for noen av de største sosiale medieselskapene om deres manglende beskyttelse av barn på internett.

– Deres manglende evne til å regulere plattformene sine og beskytte barn kan ikke gå ubesvart, sier han.

Ifølge komiteen har sjefen for Discord, Jason Citron, og Musk nektet å møte opp til høringen, noe de er pålagt ettersom de er stevnet.

– Derfor har komiteen tatt et uvanlig grep, nemlig å be om hjelp fra U.S. Marshals Service for å få dem til å møte opp, sier Durbin.

I tillegg ventes det ifølge komiteen at Meta-sjef Mark Zuckerberg og Tiktok-sjef Shou Zi Chew frivillig vil vitne i en senere høring.

Wifredo Fernandez, som sitter i ledelsen i X, kjenner seg ikke igjen i Durbins kritikk og sier selskapet samarbeider med komiteen og tar sikkerheten til barn på alvor.

De resterende selskapene har ikke ønsket å kommentere saken overfor nyhetsbyrået Reuters.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer