Skader for 60 milliarder dollar på Ukrainas infrastruktur

Infrastrukturen i Ukraina har fått skader som vil koste anslagsvis 60 milliarder dollar å reparere, og kostnadene kommer til å stige, ifølge Verdensbanken.

En hund går forbi en ødelagt bru i Kyiv-forstaden Irpin. Verdensbanken anslår at det vil koste 60 milliarder dollar å reparere skadene den russiske invasjonen har påført infrastrukturen i Ukraina. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB.
En hund går forbi en ødelagt bru i Kyiv-forstaden Irpin. Verdensbanken anslår at det vil koste 60 milliarder dollar å reparere skadene den russiske invasjonen har påført infrastrukturen i Ukraina. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Verdensbankens leder David Malpass sa på en konferanse om bistand til Ukraina at det foreløpige anslaget er nøkternt og at det ikke inkluderer den stadig økende kostnaden krigen har for Ukrainas økonomi, skriver The Guardian.

– Og selvfølgelig pågår krigen fortsatt, så de kostnadene fortsetter å øke, sa Malpass.

Ukraina trenger 7 milliarder dollar i måneden for å veie opp for de økonomiske tapene krigen medfører, sa president Volodymyr Zelenskyj da han talte til ledere i Verdensbanken og det internasjonale pengefondet IMF torsdag.

Mer om