Skademeldingene strømmer inn etter snøkaos

Snø har skapt kaos på veier i hele landet tirsdag. I løpet av dagen mottok forsikringsselskapet Gjensidige 315 skademeldinger.

Det var snøkaos flere steder i landet på tirsdag. Forsikringsselskapene melder at det strømmer på med skademeldinger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Det var snøkaos flere steder i landet på tirsdag. Forsikringsselskapene melder at det strømmer på med skademeldinger. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– En stor andel gjelder bilister som har kjørt av veien eller som har blitt stående bom fast, og det har vært mange kollisjoner, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Forsikringsselskapene regner med at de må ut med flere millioner kroner ekstra etter tirsdagens snøvær. Generelt koster en gjennomsnittlig bilskade cirka 30.000 kroner.

– Erfaringer viser at antall trafikkuhell kan doble seg i områder med snøfall og dårlig vær. Det har dessverre mange erfart i dag, først særlig på Vestlandet og utover dagen og kvelden også ellers i landet, sier Rysstad.

Han oppfordrer alle som kan, til å la bilen stå og bruke kollektivtransport der dette er mulig.

(©NTB)

Mer om