Flere drukningsulykker

Sju personer druknet i første halvdel av juli

I første halvdel av juli måned døde sju personer etter drukning, ifølge tall fra Redningsselskapet. Hittil i år har 45 mennesker druknet her til lands.

I første halvår i år druknet 20 personer etter fall fra land eller brygge mellom januar og juni, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I første halvår i år druknet 20 personer etter fall fra land eller brygge mellom januar og juni, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Drukningstallene for første halvdel av juli viser like mange omkomne som for samme periode i fjor. Seks av de sju omkomne er over 45 år, og det er menn som dominerer statistikken.

– Det er lite hyggelig å konstatere at de høye sommertallene fra i fjor, fortsetter i år. Fram til 1. juli registrerte vi 15 færre drukninger enn i 2018. Men det er altså julitallene som ser ut til å bli like dystre som i fjor, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet i en pressemelding.

Han oppfordrer folk om å bli flinkere til å tenke på egen sikkerhet under bading og aktiviteter i og ved sjøen.

Så langt i år har 45 personer druknet i Norge. Det er 15 færre enn i samme periode i fjor. Ifølge Redningsselskapet kan dette skyldes en kjøligere sommer sammenlignet med fjorårets varmesommer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer