I første halvår i år druknet 20 personer etter fall fra land eller brygge mellom januar og juni, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I første halvår i år druknet 20 personer etter fall fra land eller brygge mellom januar og juni, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Flere drukningsulykker

Sju personer druknet i første halvdel av juli

I første halvdel av juli måned døde sju personer etter drukning, ifølge tall fra Redningsselskapet. Hittil i år har 45 mennesker druknet her til lands.

Publisert

Drukningstallene for første halvdel av juli viser like mange omkomne som for samme periode i fjor. Seks av de sju omkomne er over 45 år, og det er menn som dominerer statistikken.

– Det er lite hyggelig å konstatere at de høye sommertallene fra i fjor, fortsetter i år. Fram til 1. juli registrerte vi 15 færre drukninger enn i 2018. Men det er altså julitallene som ser ut til å bli like dystre som i fjor, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet i en pressemelding.

Han oppfordrer folk om å bli flinkere til å tenke på egen sikkerhet under bading og aktiviteter i og ved sjøen.

Så langt i år har 45 personer druknet i Norge. Det er 15 færre enn i samme periode i fjor. Ifølge Redningsselskapet kan dette skyldes en kjøligere sommer sammenlignet med fjorårets varmesommer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.