Sju leiligheter totalskadd i Kvinesdal omsorgssenter

Et bygg med sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter er totalskadd i en voldsom brann søndag ettermiddag. En kvinne er sendt til sykehus med brystsmerter.

Det brenner i et leilighetsbygg bestående av sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpix
Det brenner i et leilighetsbygg bestående av sju leiligheter i Kvinesdal omsorgssenter, melder 110-sentralen i Agder. Det skal ikke være fare for liv, ifølge politiet. Foto: Tor Magne Gausdal / Avisen Agder / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannskaper fra flere stasjoner ble sendt til stedet for å hjelpe til med å hindre spredning til andre bygg. Leilighetsbygget som begynte å brenne ved 17-tida, består altså av sju leiligheter.

– Det er full fyr i flere leiligheter. Ansatte på stedet sier de har kontroll på personene som bor i leilighetene, og at det jobbes med å begrense skadene, sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB en tid etter brannen brøt ut.

Klokken 18.20 meldte brannvesenet at ting er under kontroll. Én kvinne ble sendt til sykehus med brystsmerter.

– Den er under kontroll. Det er litt røyk ennå, men det er ikke så hektisk som det var i starten, bekrefter Repstad.

Innsatsleder Jon Inge Aasen sier til Fædrelandsvennen at det ikke lenger er noen spredningsfare.

Hjelp fra nabokommunene

Ressurser ble kalt inn fra Mandal, Kvinesdal, Kvinlog, Lyngdal og Flekkefjord. Bilder fra stedet viste kraftige flammer i leilighetene og massiv røykutvikling.

Politiet i Agder tvitret rundt 17.45 at bygget er totalskadd, men at det ikke er meldt om personskader. En person ble undersøkt for røykskade, men funnet uskadd. Denne personen er ifølge politiet ikke kvinnen som er sendt til sykehus.

Politiet meldte om brannen klokka 17.11. Innsatsleder Geir Ljungqvist fortalte Lister24 at alle nærliggende leiligheter ble evakuert under brannen.

Beboere tas hånd om

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) har fortalt NTB at det er opprettet en gruppe som tar hånd om dem som bor i leilighetene, og at det blir ordnet med soveplass.

– Det blir tatt hånd om. Det holder de på med nå, sa han til NTB rundt 19.15.

Samtidig fortalte han at alle pårørende var varslet.

Politiet anbefalte søndag kveld beboere i Kvinesdal sentrum å lukke vinduer og dører på grunn av vinden og den kraftige røykutviklingen.

Uklar årsak

Det er uklart hvordan brannen startet.

– Vi vet hvilken leilighet den startet i. Det gjenstår å avhøre han som bor der, for å høre hva som har skjedd, sier Repstad søndag kveld.

Leilighetene er ubeboelige etter brannen.

– Seks av leilighetene er ubeboelige og veldig skadd, og den siste er helt utbrent. Det er ingenting igjen av den, sier Repstad.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer