Sju av ti foreldre vil vaksinere barna sine

Sju av ti foreldre med barn under 18 år sier de er villig til å la sine barn få coronavaksine, viser Opinions coronamonitor.

Tenåringer får coronavaksinen i Quilmes i Argentina, et land som vaksinerer barn og unge ned til tolv år. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB
Tenåringer får coronavaksinen i Quilmes i Argentina, et land som vaksinerer barn og unge ned til tolv år. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alt 3.000 foreldre er blitt spurt om de er villig til å vaksinere sine barn dersom en coronavaksine blir godkjent for barn. 71 prosent sier ja, 11 prosent nei og resten vet ikke.

Det er en økning på 7 prosentpoeng fra juli til august.

– Skolestart og smitteøkning kan nok ha fått foreldre til å bli enda mer positive til å vaksinere barna sine, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Flere land, som Danmark, har varslet at de vil tilby vaksinene til barn og unge.

Det har Norge foreløpig ikke gjort. Folkehelseinstituttet jobber med å se på saken, og har varslet at de vil komme med en vurdering innen utgangen av september.

370 nye smittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 370 coronasmittede i Norge. Det er 130 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 411 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 312, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 6,6 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 140.836 personer testet positivt.

Til nå har 3.693.741 personer fått første dose av coronavaksinen, og 1.930.208 personer har fått andre dose.

Frogner har høyest smittetrykk i Oslo

Det er registrert 72 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 41 flere enn samme dag forrige uke.

Smittetallene er høyest i bydelen Frogner. Der ligger smittetrykket på 175 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert seks nye smittede i bydelen siste døgn.

Etter det følger bydelene Gamle Oslo (130) og Stovner (123).

Bydelen Nordre Aker har for tiden de laveste smittetallene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer