Sjokkmåling: Frp har ikke kommet så dårlig ut på 19 år

Fremskrittspartiet faller til en oppslutning på 9,9 prosent på Dagbladets partibarometer for mars.

(upublisert) Opprettet

Ikke siden 1996 har Frp havnet under 10 prosent på avisens målinger. Partiet faller 1,4 prosentpoeng fra februarmålingen som Ipsos MMI har utført, og ville fått elleve færre stortingsmandater enn fasiten ved valget for halvannet år siden.

– Dette er en ny måling som viser det samme som vi har sett flere andre steder, så dette tyder på at Frp har stabilisert seg rundt 10 prosent, sier valgforsker Tord Willumsen ved Universitetet i Tromsø til Dagbladet.

Arbeiderpartiet kryper tilbake 0,2 prosentpoeng til 41,1 prosent, men befester posisjonen som landets klart største parti. Frps regjeringspartner Høyre kan glede seg over en pen framgang på 2 prosentpoeng til 23,5 prosent oppslutning.

KrF faller 1 prosentpoeng til 4,6, mens Venstre faller 0,1 til 4,1. Målingen er kanongod for Senterpartiet som vokser 1,8 prosentpoeng til 7,3 prosent, mens SV står støtt på labre 3,7 prosent.

Miljøpartiet de Grønne får 3,0 prosent (pluss 0,1 prosentpoeng), Rødt får 2,2 prosent (minus 0,5), mens andre partier får 0,6 (minus 0,4).

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Ap og Sp fått flertall på Stortinget alene – Ap med 75 mandater, Sp med 13. SV ville mistet fem og stått igjen med skarve to.

For de to regjeringspartiene er det ganske mørkt. Høyre ville mistet fem og fått 43 mandater, mens Frp hadde stått igjen med 18 etter å ha mistet elleve. Venstre og KrF ville mistet ett hver, og endt opp med åtte mandater hver. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.