Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. Foto: Rick Stevens/Taronga Zoo Sydney via AP
Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. Foto: Rick Stevens/Taronga Zoo Sydney via AP Vis mer

Sjeldne tigerunger

Sjeldne tigerunger vist fram i Australia

Tre tigerunger, som tilhører en kritisk truet underart, er vist fram offentlig for første gang i en dyrehage i Australia.

Publisert

Frammøtte fotografer fikk fredag se tigerungene lekesloss mens de utforsket et utendørs jungelaktig område i dyrehagen i Sydney.

Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. De tilhører den kritisk truede underarten sumatratiger, og planen er at de skal bidra i et program for bevaring av tigrene i dyrehager.

– Fødselen er en fantastisk suksess for bevaringen av denne sårbare arten, sier Louise Ginman, som jobber i dyrehagen Taronga.

Det antas at bare 350 sumatratigre fortsatt er igjen i deres naturlige leveområder på øya Sumatra i Indonesia. Jungelområdene her har krympet kraftig blant annet fordi skog hogges for å gjøre plass til plantasjer hvor det produseres palmeolje.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.