Sjeldne tigerunger

Sjeldne tigerunger vist fram i Australia

Tre tigerunger, som tilhører en kritisk truet underart, er vist fram offentlig for første gang i en dyrehage i Australia.

Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. Foto: Rick Stevens/Taronga Zoo Sydney via AP
Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. Foto: Rick Stevens/Taronga Zoo Sydney via AP Vis mer
Publisert

Frammøtte fotografer fikk fredag se tigerungene lekesloss mens de utforsket et utendørs jungelaktig område i dyrehagen i Sydney.

Tigerjentene Mawar og Tengah Malam og tigergutten Pemanah kom til verden i januar. De tilhører den kritisk truede underarten sumatratiger, og planen er at de skal bidra i et program for bevaring av tigrene i dyrehager.

– Fødselen er en fantastisk suksess for bevaringen av denne sårbare arten, sier Louise Ginman, som jobber i dyrehagen Taronga.

Det antas at bare 350 sumatratigre fortsatt er igjen i deres naturlige leveområder på øya Sumatra i Indonesia. Jungelområdene her har krympet kraftig blant annet fordi skog hogges for å gjøre plass til plantasjer hvor det produseres palmeolje.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer