Sjekk hva som er siste frist for å handle på Vinmonopolet før jul

Merk deg disse datoene i jula.

(upublisert) Opprettet
Jula er en travel tid, men det er et par ting du må merke deg midt oppi alt julerushet. SOL har samlet de viktigste datoene og åpningstidene i jula for deg.

Santa Lucia

13. desember er det duket for Luciadagen og du må huske å sende med barna kostyme og lys på skolen eller i barnehagen. Hvis du trenger å friske opp luciasangen, finner du den her.

Sende pakker og brev

Du er langt fra den eneste som skal sende noe i posten i jula, så det lønner seg å være tidlig ute. Posten anbefaler å sende brev, julekort og pakker som skal frem før jul, innen 16. desember. Det er mye post som skal frem i jula, så forsendelsen vil ta lengre tid enn normalt. Rekker du det ikke innen 16., er 22. desember absolutt siste frist for å få frem pakker før jul. Med Postens Ekspress over natt kontant vil pakker normalt utleveres neste dag. Det kan være noe forsinkelser i juletrafikken. For enkelte postnummer i Troms og Finnmark må det påregnes ekstra tid. (FOTO: Jørgen Braastad, VG)(FOTO: Jørgen Braastad, VG)

Sola snur

Klokken 23.03 søndag 21. desember er det vintersolverv. Sola snur og dagene blir endelig lysere. Vintersolverv faller enten på 21. eller 22. desember hvert år.

Kjøpe alkohol på Vinmonopolet

Med unntak av noen lokale åpningstider, er Vinmonopolet åpent frem til klokken 18.00 23. desember. Lille julaften er altså siste frist for å handle polvarer i jula. Vinmonopolet holder stengt på julaften, 1. juledag, 2. juledag, nyttårsaften og 1. nyttårsdag.

Handle mat

Mange matbutikker holder søndagsåpent de tre siste ukene før jul. Det er noen lokale variasjoner, men tillatt åpningstid er fra 14.00 til 20.00. På julaften har butikkene lov å være åpene til klokka 16.00, men mange stenger før. Undersøk åpningstidene i din lokale butikk. 1. juledag, 2. juledag og 1. nyttårsdag er det stengt. Det samme gjelder i de fleste tilfeller også søndag 28. desember. (FOTO: Øystein Larsen-Vonstett, VG)(FOTO: Øystein Larsen-Vonstett, VG)

Julegaveshopping

Kjøpesenterne er stengt samme dager som matbutikkene: 1. juledag, 2. juledag, 28 desember og 1. nyttårsdag. Er du virkelig seint ute med julegavene, er siste sjanse på julaften, men husk på at butikkene ikke har lov til å være lengre åpent enn til klokka 16.00. Noen shoppingsenter har søndagsåpent i tillegg til utvidede åpningstider på ukedagene før jul.

Skolens juleferie

Starten på juleferien, varierer fra skole til skole. De fleste har juleferie fra 20.-22. desember til og må tidligst tilbake på skolen 2. januar. En del skoler har planleggingsdag tilknyttet juleferien, så noen starter seinere.

Julematen

Ifølge Matprat, bør ribba gnis inn med salt og pepper og legges i kjøleskapet 21. eller 22. desember. Pinnekjøttet må legges i vann lille julaften.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer

    Velkommen til vårt kommentarfelt

    Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.