Sjekk denne fangsten: Ett tonn med piggrokke, vær så god!

De måtte veie den med heisekran.

(upublisert) Opprettet
En gruppe fiskere som arbeider i den nordlige Tumbe-regionen i Peru gjorde et storfunn i midten av april: en ett tonn stor piggrokke! De møtte på fisken nær grensen til Ecuador og den åtte meter lange piggrokken måtte fraktes etter båten i vann og av en bergingsbil på land. Med en piggrokke på 1100 kilogram slår de peruanske fiskerne TV-teamet fra Thailand som for én måned siden fanget en på 350 kilo. Den var ikke halvparten så stor som denne, men så var den thailandske jo en ferskvannsfisk. Men det er ikke bare, bare å fiske opp piggrokker så store som dette. Perus marinemynidgheter har vært i kontakt med fiskerne i ettertid, for piggrokker av denne størrelsen er en truet dyreart og skal leve fritt ifølge Verdens naturvernunion (IUCN).

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.