Venter realprisnedgang for boliger

Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene

Samlet sett vil det være en realprisnedgang for boliger i Norge de neste årene, ifølge prognoser fra sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Sjeføkonom Andreas Benedictow tror det vil være en realprisnedgang i det norske boligmarkedet de neste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sjeføkonom Andreas Benedictow tror det vil være en realprisnedgang i det norske boligmarkedet de neste årene. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oslo og Akershus er de eneste fylkene som kan vente seg realprisoppgang, skriver Dagens Næringsliv.

Fra årsskiftet fram til utgangen av 2022 ventes det at prisene vil stige 6,5 prosent nominelt i landet og 11,1 prosent i Oslo, ifølge Benedictow, som mandag skal legge fram prognosene under en boligkonferanse i regi av Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig.

Sjeføkonomen anslår at den øvrige prisstigningen vil ligge på 8 prosent.

– Dette innebærer at vi fortsatt venter en realprisnedgang på et par prosent for landet. Vi venter ikke at boligprisene skal stikke av gårde de neste årene, sier Benedictow.

Sjeføkonomen sier at prisveksten vil modereres av avtagende befolkningsvekst, forsiktig renteoppgang, flere nye boliger og allerede høye boligpriser.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer