Siv Jensen: Jeg kommer aldri tilbake

- Jeg kan med visshet si at jeg kommer aldri tilbake til norsk politikk, sier tidligere Frp-leder Siv Jensen.

Boklansering på Kagge forlag der Siv Jensen presenterer sin ny bok «Siv – Med egne ord». Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Gunnar Ringheim. Foto: Heiko Junge / NTB
Boklansering på Kagge forlag der Siv Jensen presenterer sin ny bok «Siv – Med egne ord». Boka er skrevet i samarbeid med journalist og forfatter Gunnar Ringheim. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun holdt onsdag pressekonferanse for å lansere sin nye bok «Siv. Med egne ord», som blir utgitt på Kagge forlag denne uka.

– I går da mediene begynte å skrive om boka, og referere fra den, så kom det en gammel følelse tilbake. Det er en følelse som forsvant det øyeblikket jeg ga beskjed om at jeg kom til å gi meg. Den uroen, vondt i magen-følelsen, har jeg vært så glad for å bli kvitt. Når jeg kjente på den, er det nok til at jeg med visshet kan si at jeg kommer aldri mer tilbake til norsk politikk, sier Jensen.

– Jeg har sagt det mange ganger. Jeg savner ikke meg selv.

I boka skildrer Jensen både partifeller og politiske motstandere. Særlig tar hun et oppgjør med forgjengeren Carl I. Hagen, som både skal ha kritisert Jensen til stadighet og samtidig krevd stor plass i partiet.

«Allerede sommeren 2007, ett år etter at jeg ble valgt til partiformann, hadde Carl behov for å fortelle at jeg ikke holdt mål», skriver Jensen.

Ryktene om rivalisering mellom henne og etterfølgeren Sylvi Listhaug legger Jensen imidlertid til side.

«Jeg ser meg selv i Sylvi. Det er ingen reell politisk uenighet mellom oss. Hun er litt skarpere i kanten enn meg. Hun kommuniserer litt hardere, men tidligere gjorde jeg også det,» skriver hun om den nåværende partilederen.

NTB har vært i kontakt med Carl I. Hagen for å gi ham mulighet til å svare på kritikken i boka. Han har opplyst at han ikke har noen kommentar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer