Siv Jensen etterforskes for brudd på coronareglene

Politiet har startet etterforskning av tidligere Frp-leder Siv Jensen for mulig brudd på coronareglene. Jensen avventer saken.

Siv Jensen har selv innrømmet brudd på coronareglene under 17. mai-feiringen hjemme hos sin mor. Foto: Lise Åserud / NTB
Siv Jensen har selv innrømmet brudd på coronareglene under 17. mai-feiringen hjemme hos sin mor. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg tar det til etterretning og avventer politiets etterforskning, sier Jensen til NTB.

Oslo politidistrikt opprettet onsdag sak om mulig brudd på koronabestemmelsene etter at det tirsdag ble kjent at Jensen og hennes familie brøt koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos Jensens mor.

– Vi vil etterforske den på vanlig måte. Det betyr at vi vil kontakte arrangør og gjester, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB onsdag formiddag.

Hun legger til at politiet ikke har noen ytterligere kommentarer.

Siv Jensen erkjente selv regelbruddet overfor TV 2 tirsdag.

Hadde ikke fått med seg nye anbefalinger

I tillegg til Jensen var det tolv andre til stede på feiringen, ifølge kanalen.

De gjeldende koronareglene i hovedstaden slår fast at det er forbudt å samle over ti personer i private hjem.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen tirsdag.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

Listhaug: – Glad for at Jensen har beklaget

Oslo-politiet bekreftet tirsdag ettermiddag til NTB at de vurderte om de skulle starte etterforskning av saken etter at det mulige bruddet ble kjent i mediene.

Tidligere denne måneden ble Sylvi Listhaug valgt som ny leder av Fremskrittspartiet, og Jensen gikk av etter å ha ledet partiet i 15 år.

Listhaug sa onsdag til TV 2 at hun er glad for at Jensen har lagt seg flat.

– Jeg er glad for at Siv har lagt seg flat og beklaget. Det er viktig at alle overholder koronareglene, sier Listhaug.

Solberg fikk bot

I april ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) ble ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring på Geilo i februar.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, ble også etterforsket i forbindelse med et nachspiel på et hotellrom i Bodø i mars.

Saken ble henlagt fordi samlingen ikke ble ansett som et arrangement

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer