Vis mer

Siv Jensen: - Retorikken er hul, tom og dum

Langer ut mot Arbeiderpartiet.

(upublisert) Opprettet


Frp-leder Siv Jensen mener Arbeiderpartiet tøver, svartmaler og omgår fakta i starten av årets valgkamp. – Uverdig, sier Aps finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen.

Særlig er Jensen lei av påstanden om at milliarder av skattelettelser i 2015-budsjettet kun kom de aller rikeste til gode, mens folk flest fikk en 50-øring om dagen i skattekutt.


– Jeg synes retorikken er hul, tom og dum. Jeg har veldig lite til overs for det, rett og slett. Jeg hadde satt mye mer pris på om de begynte å diskutere skjevhetene i skattesystemet, der Norge er i ferd med å bli utkonkurrert av land rundt oss, sier finansministeren til NTB.Tesla


Jensen viser til fjerning av arveavgiften, båtmotoravgiften og lettelser i diverse bilavgifter.


– Det er tøv å hevde at dette ikke kommer folk flest til gode. Alt dette har en kraftig sosial profil. Det er nemlig ikke alle som har råd til å kjøpe seg en Tesla, og for dem betyr disse lettelsene noe, sier Frp-lederen.


– Statistisk sentralbyrå har beregnet at halvparten av regjeringens skattekutt går til de fem prosent rikeste i Norge. Det er milevis unna Frps retorikk om at skattekuttene skal komme folk flest til gode, svarer Marthinsen.Selektiv


Ap-leder Jonas Gahr Støre utfordrer av og til Jensen med at Ap har spurt Finansdepartementet om dokumentasjon på at regjeringens skattelettelser er vekstfremmende, uten å få positivt svar. Jensen avfeier innvendingen:


– Ap vet innerst inne at effekten av skattelettelser kommer etterskuddsvis. Det store problemet er likevel at Ap ikke lytter til hva som blir sagt. Jeg hører Jonas si at næringslivet ikke er opptatt av skattelettelser. Det har jeg vanskelig for å tro stemmer. Da må han være ekstremt selektiv i valg av bedrifter, for å si det sånn, resonnerer Jensen.Faktafeil


Finansministeren mener at venstresida svartmaler kommuneøkonomien og kommer med usakligheter om ledighetstall.


– Arbeidsledigheten øker og vi opplever nå det høyeste antallet ledige på over 20 år. Særlig blant ungdom er arbeidsledigheten høy. Det er beklagelig at regjeringen ikke tar dette på større alvor, repliserer Marthinsen.


Finanspolitikeren fra Ap og finansministeren fra Frp retter gjensidige beskyldninger om uredelighet mot hverandre:


– Det er særdeles mye omtrentlig omgang med fakta fra Ap for tiden, mener Frp-lederen.


– Det vitner om lav selvtillit når Jensen bruker all tid på å snakke om Ap, og tyr til en rekke halv- og usannheter, sier Marthinsen.Eier ikke skam


Siv Jensen sier til NTB at hun ikke har tro på at Ap vil nøye seg med begrenset eiendomsskatt i hovedstaden. Det får Marthinsen til å reagere skarpt tilbake.


– Sann mine ord, de kommer til å innføre eiendomsskatt også for dem som akkurat balanserer økonomien i hverdagen. På et eller annen tidspunkt kommer de til å gjøre det. Jeg tror ikke noe på den avgrensingen deres, ikke i det hele tatt. For Arbeiderpartiet eier ikke skam i skattespørsmål, hevder finansminister Jensen.


– Det er uverdig av en finansminister å antyde at vi lyver. I regjering beholdt Ap et uendret skattenivå i åtte år. Da er det heller Frp-lederen som sliter med troverdigheten med en rekke brutte valgløfter, sier Marthinsen til NTB. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.