SISTE: Fredrik Fasting Torgersen er død

Han døde torsdag.

SISTE: Fredrik Fasting Torgersen er død
(upublisert) Opprettet

Advokatfirmaet Schiøtz, som representerer Torgersen, opplyser til NTB at han døde torsdag.

Fredrik Fasting Torgersen ble 16. juni 1958 dømt til livsvarig fengsel for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Skippergata i Oslo. Han slapp ut etter å ha sonet 16 år.

Sjette begjæring

Han har hele tiden nektet seg skyldig og har jobbet for gjenopptakelse. Så sent som i forrige uke ble Torgersen-saken begjært gjenopptatt for sjette gang. Advokatene Cato Schiøtz og Pål W. Lorentzen sier de sitter på nye analyser og nye bevis.

– Etter å ha snudd dette opp og ned, ut og inn, og vrengt absolutt alt som er, så er det ikke mulig å forstå dette på en annen måte enn at det som skjedde i 1958 var galt, sa tidligere førstelagmann Nils Erik Lie i Borgarting lagmannsrett i forrige uke i forbindelse med den siste begjæringen. Lie er en av Torgersens støttespillere.

Torgersen var selv ikke til stede på pressekonferansen om begjæringen i forrige uke. Han var kreftsyk og lå på sykehuset. Han var likevel representert på pressekonferansen ved en byste av ham i bronse.

– Denne gang har han veldig tro på at saken blir gjenåpnet, sa 80-åringens nevø og en av nærmeste støttespillere, Frode Fasting Torgersen, til NTB i forrige uke

Diktsamlinger

Fredrik Fasting Torgersen har også gitt ut flere bøker. Han debuterte med en diktsamling i 1972. Den siste boka ble utgitt i april i fjor. I boka «Hvis himmelen» samlet Torgersen sine dikt og fotografier fra Oslos skyggeside på 70-tallet.

Torgersen har hatt en rekke støttespillere, deriblant forfatter Jens Bjørneboe som i 1973 skrev skuespillet «Tilfellet Torgersen» om saken. (©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer