Singapore stanser henrettelse etter anmodning fra Norge, Sveits og EU

En domstol i Singapore har utsatt henrettelsen av en mann som sies å være utviklingshemmet, få timer etter en anmodning fra Norge, Sveits og EU.

Nagaenthran K. Dharmalingam før han ble pågrepet for narkotikasmugling og dømt til døden i Singapore. Foto: Privat via AP / NTB
Nagaenthran K. Dharmalingam før han ble pågrepet for narkotikasmugling og dømt til døden i Singapore. Foto: Privat via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nagaenthran K. Dharmalingam fra Malaysia ble pågrepet i 2009 og anklaget for å ha smuglet 43 gram heroin inn i landet.

Han ble dømt til døden året etter, og planen var at han skulle henrettes ved henging onsdag denne uken etter å ha tapt en rekke ankesaker.

Mandag besluttet imidlertid Singapores øverste domstol å utsette henrettelsen som følge av en ny anke fra forsvarerne hans. De argumenterer for at henrettelsen er i strid med grunnloven.

Utsettelsen kommer dagen etter at Norges ambassade ba om at dødsdommen må omgjøres til fengsel. Det samme gjorde EUs delegasjon i Singapore og den sveitsiske ambassaden.

Ifølge menneskerettsgrupper har den dødsdømte mannen en utviklingshemming, noe myndighetene i Singapore avviser.

Det er ikke klart hvor lenge henrettelsen er utsatt.

(©NTB)

DEILIG: Vinneren av tvekampen på «Farmen» var veldig fornøyd med å vinne akkurat denne kampen. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer