Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker.

Oslo 20220907. Rosenkrantzgate er farget i regnbuefarger utenfor London pub der to personer ble skutt og drept og 23 personer skadet.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oslo 20220907. Rosenkrantzgate er farget i regnbuefarger utenfor London pub der to personer ble skutt og drept og 23 personer skadet.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mannen, som er i 30-årene, undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev- og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett.

Han var ikke til stede da kjennelsen ble avsagt.

Tidligere mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.

Begge er siktet for medvirkning til terrorhandling.

– Den ene mannen er i 40-årene og har somalisk statsborgerskap. Den andre mannen er i 30-årene og er norsk statsborger. Begge mennene er kjent for politiet fra før og begge er bosatt i Oslo, skrev Oslo-politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Mannen i 40-årene har ikke blitt fremstilt for fengsling ennå, og hans advokat, Victoria Holmen, sier til NTB mandag formiddag at han stiller seg uforstående til siktelsen.

Fra før er også Zaniar Matapour siktet i saken. Han ble pågrepet på stedet etter at to menn ble skutt og drept utenfor barene Per på hjørnet og London Pub i Oslo sentrum natt til 25. juni. Matapour har ennå ikke villet snakke med politiet for å avgi en forklaring.

Politiet har også siktet Arfan Bhatti, som er internasjonalt etterlyst. Han oppholder seg for tiden i Pakistan. Bhatti har benektet å ha noe som helst å gjøre med skytingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer