Siktet for seksuelle overgrep: I dag møter han i retten

Hollywood-stjernen Kevin Spacey (62) er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep i Storbritannia. Torsdag møter han i retten i London.

Skuespiller Kevin Spacey er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep av tre menn i Storbritannia i perioden 2003–2013. Torsdag møter han i retten i London. Foto: Steven Senne / AP / NTB
Skuespiller Kevin Spacey er siktet for fire tilfeller av seksuelle overgrep av tre menn i Storbritannia i perioden 2003–2013. Torsdag møter han i retten i London. Foto: Steven Senne / AP / NTB Vis mer
Publisert

Torsdagens rettsmøte finner sted på bakgrunn av anklager om fire tilfeller av seksuelle overgrep, hvor Kevin Spacey står siktet for å ha forgrepet seg på tre menn mot deres vilje.

Under møtet, som finner sted i den britiske hovedstaden, vil den tidligere Oscar-vinneren bli orientert om siktelsen mot ham, og påtalemyndigheten vil vurdere å sette kausjon.

De to første anklagene om seksuelle overgrep stammer fra mars 2005 i London, og gjelder den samme mannen, som nå er i 40-årene.

Den tredje anklagen dreier seg om en hendelse som skal ha skjedd i London i august 2008 mot en mann i 30-årene. I tillegg står Spacey siktet for å ha hatt seksuell omgang med vedkommende uten hans samtykke.

Den fjerde anklagen gjelder en påstått hendelse i Gloucestershire i Vest-England i april 2013, mot en tredje mann i 30-årene.

Påstandene mot Spacey kom til overflaten i kjølvannet av Metoo-bevegelsen, da en skuespiller hevdet at Hollywood-stjernen hadde gjort tilnærmelser mot ham på en fest på 80-tallet, da skuespilleren var kun 14 år gammel.

Spacey sa den gang i en uttalelse at han ikke husket hendelsen, men unnskyldte seg. Han har selv avvist anklagene mot ham.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer