R. Kelly da han møtte i retten i juni. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix
R. Kelly da han møtte i retten i juni. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix Vis mer

Siktelsen mot R. Kelly ytterligere utvidet

R&B-stjerna R. Kelly anklages, i tillegg til menneskehandel og overgrep, for å ha betalt sine ofre og deres familier for å ikke gi bevis til etterforskere.

Publisert

Kelly er allerede anklaget for en rekke overgrep, og i en tiltale åpnet fredag blir han og hans forretningsfører anklaget for å ha påvirket Kellys påståtte ofre til å ikke gi bevis til etterforskere. Det skal de ha gjort ved å betale ut hundretusenvis av dollar og ved fysisk vold og utpressing.

I tiltalen påstås det at Kelly skal ha betalt for at en mindreårig jente og hennes familie kunne dra utenlands, slik at de ikke kunne snakke med politiet, før han i 2002 måtte møte i retten, tiltalt for 21 punkter om overgrepsvideoer.

Kelly blir også anklaget for bedrageriforsøk, og hans forretningsfører blir også navngitt i tiltalen.

Den gang ble han anklaget for å ha spilt inn en video der han har sex med jenta, som var 12 eller 13 år gammel da de møttes. Både Kelly og jenta nektet for at det var dem i videoen, selv om bildekvaliteten var god og flere vitner hevdet at det var de to.

Jenta vitnet ikke i retten. Kelly ble frikjent i 2008. I den nye tiltalen heter det at Kelly fortsatte å betale jenta og familien etter rettssaken i 2008, og at han ga jenta en luksusbil så sent som i 2013.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.