Siktelsen mot R. Kelly ytterligere utvidet

R&B-stjerna R. Kelly anklages, i tillegg til menneskehandel og overgrep, for å ha betalt sine ofre og deres familier for å ikke gi bevis til etterforskere.

R. Kelly da han møtte i retten i juni. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix
R. Kelly da han møtte i retten i juni. Foto: Amr Alfiky / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kelly er allerede anklaget for en rekke overgrep, og i en tiltale åpnet fredag blir han og hans forretningsfører anklaget for å ha påvirket Kellys påståtte ofre til å ikke gi bevis til etterforskere. Det skal de ha gjort ved å betale ut hundretusenvis av dollar og ved fysisk vold og utpressing.

I tiltalen påstås det at Kelly skal ha betalt for at en mindreårig jente og hennes familie kunne dra utenlands, slik at de ikke kunne snakke med politiet, før han i 2002 måtte møte i retten, tiltalt for 21 punkter om overgrepsvideoer.

Kelly blir også anklaget for bedrageriforsøk, og hans forretningsfører blir også navngitt i tiltalen.

Den gang ble han anklaget for å ha spilt inn en video der han har sex med jenta, som var 12 eller 13 år gammel da de møttes. Både Kelly og jenta nektet for at det var dem i videoen, selv om bildekvaliteten var god og flere vitner hevdet at det var de to.

Jenta vitnet ikke i retten. Kelly ble frikjent i 2008. I den nye tiltalen heter det at Kelly fortsatte å betale jenta og familien etter rettssaken i 2008, og at han ga jenta en luksusbil så sent som i 2013.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer