Siktede i Furuset-saken nekter straffskyld: - Måtte beskytte seg

Den ene av de siktede nekter straffskyld i Furuset-saken. Vedkommende opplever at han ble utsatt for et ulovlig angrep og måtte beskytte seg.

En av de to siktede etter knivstikkingen på Furuset mandag, ble avhørt tirsdag. Han er siktet for drapsforsøk. Den andre, som er siktet for grov kroppsskade, ville tirsdag ikke la seg avhøre. Foto: Lise Åserud / NTB
En av de to siktede etter knivstikkingen på Furuset mandag, ble avhørt tirsdag. Han er siktet for drapsforsøk. Den andre, som er siktet for grov kroppsskade, ville tirsdag ikke la seg avhøre. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han har akkurat avgitt en detaljert forklaring til politiet. Han opplever at han ble utsatt for et ulovlig angrep, og måtte beskytte seg, opplyser den siktedes advokat Sugin Varatharajan til NTB.

Videre opplyser han at det er uavklart hva som skjer videre, men at det ser ut som at politiet vil begjære hans klient varetektsfengselet.

– Det går mot et fengslingsmøte i morgen, sier han.

Siktet for drapsforsøk

Leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, opplyste tidligere tirsdag til NTB at det kun er personen som er siktet for drapsforsøk som hittil har latt seg avhøre i saken.

– Den andre, som er siktet for grov kroppsskade ønsker ikke å la seg avhøre foreløpig, opplyste hun tirsdag ettermiddag.

Politiet etterforsker fortsatt saken, og kan dermed ikke gå nærmere inn på bakgrunnen for hendelsen eller de involvertes motiv.

– Det er helt sentralt for saken, men vi har ikke noe mer vi kan si per nå, sier hun.

Begge utenfor livsfare

De to siktede ble begge skadd i knivstikkingene på Furuset i Oslo mandag. Politiet etterforsker hendelsene som drapsforsøk og kroppsskade.

Den ene mannen ble mer alvorlig skadd enn den andre, men begge er utenfor livsfare, opplyste politiet i en pressemelding tirsdag formiddag. Begge er innlagt på sykehus.

Knivstikkingene skjedde i nærheten av Furuset senter i Oslo. Den ene mannen ble funnet ved åstedet, mens den andre ble funnet i en leilighet ikke langt unna. Politiet mener de knivstakk hverandre.

Relasjon mellom de involverte

– Etterforskningen så langt tyder på at det har vært en form for relasjon mellom de to mennene, men det er for tidlig å si hva som var bakgrunnen eller motivet for hendelsen, opplyste politiet tirsdag.

Den ene siktede er født i 2003, den andre i 1998.

Politiet tror også en tredje person var til stede, og er svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende.

Metlid sa tirsdag til TV 2 at politiet vet hvem den tredje personen er, og at de oppfordrer ham sterkt til å kontakte politiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer