Sikkerhetsrådet kaller nordkoreansk rakettest stor trussel

FNs sikkerhetsråd er bekymret over Nord-Koreas siste rakettest og kaller testen en stor trussel. Men det ventes ingen felles uttalelse, ifølge Frankrike.

Folk i Seoul i Sør-Korea ser på et nyhetsinnslag som handler om Nord-Koreas rakettester onsdag. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Folk i Seoul i Sør-Korea ser på et nyhetsinnslag som handler om Nord-Koreas rakettester onsdag. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Vis mer
Publisert

Sikkerhetsrådet samlet seg bak lukkede dører i New York til hastemøte for å diskutere Nord-Koreas siste rakettester.

– Vi fordømmer alle testene som har funnet sted. Alle er svært bekymret over denne situasjonen, sa Frankrikes FN-ambassadør Nicolas de Riviere etter det 45 minutter lange møtet natt til torsdag norsk tid.

– Dette er en stor trussel mot fred og sikkerhet. Det er et klart brudd på Sikkerhetsrådets resolusjoner, la han til, og sa at rakettene hadde falt ned «innenfor Japans økonomiske sone».

– Vi trenger selvsagt en politisk dialog, en politisk løsning, men forhåndsbetingelsen er at Nord-Korea overholder FNs sikkerhetsråds resolusjoner, sa Riviere, som kalte testene en trussel mot Sør-Korea, Japan og verden.

Han la til at det ikke kan ventes noen felles uttalelse fra Sikkerhetsrådet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer