Sikkerhetsrådet diskuterer Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd kom ikke med noen felles uttalelse etter et hastemøte om Nord-Korea siste rakettest, men flere av medlemslandene fordømmer Nord-Korea.

Nordkoreanske myndigheter sendte onsdag ut disse bildene fra tirsdagens rakettest. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Nordkoreanske myndigheter sendte onsdag ut disse bildene fra tirsdagens rakettest. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Korea bekreftet onsdag at det ble gjennomført en prøveskyting av en ny type rakett fra en ubåt tirsdag. Rakettesten førte til at USA og Storbritannia innkalte til hastemøte.

Møtet ble holdt bak lukkede dører natt til torsdag norsk tid. Møtet endte ikke med noen felles uttalelse, men flere av medlemmene kom med egne kommentarer.

Norges FN-delegasjon sendte ut en fordømmelse på Twitter før møtet kom i gang.

– Norge fordømmer Nord-Koreas siste rakettoppskyting, skriver den norske FN-delegasjonen på Twitter.

– Landets kjernefysiske og rakettrelaterte aktiviteter utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet. Vi ber Nord-Korea om å delta i en betydningsfull dialog, skriver Norges delegasjon.

Frankrike, Irland og Estland kom også med en fordømmelse.

– Oppskytingen er del av et mønster med provokasjoner, heter det i en felles kommentar fra de tre landene. De tre ber Nord-Korea rette seg etter FNs sanksjoner.

USA og Storbritannias utsendinger kom med lignende uttalelser.

Nord-Koreas prøveskyting tirsdag var landets åttende i år.

Nord-Korea er underlagt internasjonale sanksjoner på grunn av landets atomvåpenprogram.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer