Sikkerhetsorgan advarer om «uspesifisert hendelse»Omanbukta

Et sikkerhetsorgan underlagt den britiske marinen har sendt ut advarsel etter at en «uspesifisert hendelse» har funnet sted i Omanbukta.

Publisert

Varselet ble sendt ut tidlig torsdag. United Kingdom Maritime Trade Operation, som er underlagt den britiske marinen, gir ingen ytterligere detaljer, men opplyser at hendelsen er under gransking.

Den amerikanske flåten som er stasjonert i Bahrain opplyser at den er orientert om en hendelse i området, men talsmann Joshua Frey avviser å utdype hva det kan dreie seg om.

– Vi arbeider med å innhente detaljer, sier han.

Iransk statlig fjernsyn skriver på sitt nettsted, med henvisning til den iransk-vennlige libanesiske satellittkanalen Al-Mayadeen, at to tankskip er blitt rammet i Omanbukta, men har ikke presentert bevis eller bekreftelse som kan støtte påstanden.

Emiratene har avvist å kommentere saken.

I forrige mai ble fire tankskip utsatt for sabotasje i Omanbukta. Ett av skipene var norske Andrea Victory. De lå utenfor Emiratenes havneby Fujairah. USA mener Iran sto bak. Iran har avvist påstanden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer