Sier de avverget angrep: - Russland feilet

Russland avfyrte rundt 15 krysserraketter mot Kyiv tirsdag, det andre angrepet på to dager. Alle ble skutt ned, ifølge ukrainske myndigheter.

Ukraina sier de avverget et russisk rakettangrep mot Kyiv natt til tirsdag. Her står ordfører Vitalij Klitsjko foran en bygning som ble skadd av en nedskutt drone natt til mandag. Foto: Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB
Ukraina sier de avverget et russisk rakettangrep mot Kyiv natt til tirsdag. Her står ordfører Vitalij Klitsjko foran en bygning som ble skadd av en nedskutt drone natt til mandag. Foto: Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Slik som ved fronten, feilet angriperens planer, skriver Serhij Popko, som leder militæradministrasjonen i den ukrainske hovedstaden, på Telegram.

Angrepene var de femte i mai. De kom dagen etter Russland sendte sin største sverm med droner til nå, og på samme dag som Russland feirer seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

– De forsøker å drepe så mange sivile som mulig – på denne dagen, skriver Popko. Det er ikke meldt om drepte i angrepet. Rakettene ble avfyrt fra området ved Kaspihavet.

Vrakrester har falt på et hus i Holosiivskij-distriktet sørvest i Kyiv og på en vei i Sjevtsjenkivskyj-distriktet, som ofte er mål for angrep. Det er ikke meldt om skadde mennesker eller store materielle skader, skriver Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko på Telegram.

Luftalarmen gikk i praktisk talt hele Ukraina natt til tirsdag.

Reuters skrev at den gikk for det meste av det sentrale og østlige Ukraina, helt fra Vinnytsia i vest til alle de østlige regionene, Kherson i sør og Odesa-regionen ved Svartehavskysten.

Det ukrainske forsvaret sier at 16 raketter rammet Kharkiv, Kherson, Mykolajiv og Odesa fra søndag til mandag. I tillegg melder de om 61 angrep og 52 rakettsalver mot andre ukrainske stillinger og bebodde områder.

Klitsjko sier at Russland sendte av gårde 60 iranskproduserte droner natt til mandag, 36 av dem mot hovedstaden, og at alle ble skutt ned.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer