Tiltalt for rasisme

SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling

– IS er de beste muslimene i vår samtid, sa SIAN-leder Lars Thorsen i rettssaken mot ham og nestleder Fanny Bråten. De to er tiltalt for hatefulle ytringer.

Leder i SIAN, Lars Thorsen, er tiltalt for å ha spredt hatefulle ytringer. Mandag startet rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Leder i SIAN, Lars Thorsen, er tiltalt for å ha spredt hatefulle ytringer. Mandag startet rettssaken i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har ingen tanker om at ordet morderzombier skal forstås som hat, sa SIAN-nestleder Fanny Bråten (58) under sin forklaring da saken mot henne og en 53 år gammel mann startet i Oslo tingrett mandag.

Hun er sammen med organisasjonens leder Lars Thorsen (53) tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i SIAN-brosjyrer som ble delt ut på Stovner i fjor sommer.

Bråten er også tiltalt for å ha kalt muslimer «morderzombier og seksualpredatorer», og for å ha kalt islam en «tilbakestående kultur» under en appell på Eidsvolls plass i september i fjor.

Nekter straffskyld

– Det er sterke uttrykk, men det er sterke uttrykk jeg beskriver. Jeg kunne ha brukt ordet massemordere, men zombie passer bedre fordi koranen og Muhammed befaler at man skal drepe urene vantro. Det er dødsstraff for homofili i flere muslimske land, og det er det også for blasfemi. Derfor føler jeg at morderzombier er et dekkende ord, sa Bråten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer